Tel: 0741-039.292

Tel: 0757-571.635

Email: neoklinik@yahoo.com

Recuperare in Poliartrita Reumatoida

Hotel Santana - Moneasa

Recuperare in Poliartrita Reumatoida

Dacă în artroze, boli degenerative, de îmbătrânire şi uzură a articulaţiilor ţesuturile se „macină“, ca o roată ruginită, în bolile reumatismale inflamatorii, globulele albe, armele de apărare a organismului, atacă şi distrug învelişul articulaţiilor, producând local umflarea, roşeaţa, căldura, durerea şi neputinţa funcţională. Poliartrita reumatoidă este boala în care inflamaţia distruge mai multe articulaţii, cu precădere la extremitatea membrelor, la mâini şi laba picioarelor, întâlnită la 1% din populaţie, mai frecvent la femei.

In cazul Poliartritei Reumatoide vom utiliza concentratii marite de ozon, administrate pe cale sistemica, prin perfuzie cu solutie ozonizata suprasaturata. Ozonul, dupa ce este degradat in peroxid de ozon, consuma antioxidantii disponibili, printre care si glutationul. Aceasta scadere a GSH-ului inhiba producerea de TNF-α, IL-1 si IL-6, precum si a Gama - Interferonului. De asemenea, cresc cantitatile de IL-4 si IL-10. In acest mod, limfocitele Th2 sunt activate, iar activitatea celor Th1 este scazuta. Cum Limfocitele Th1 sunt responsabile cu imunitatea celulara si, in majoritatea bolilor autoimune raspund de exacerbarea afectiunii, prin cresterea ratei cu care macrofagele ataca propriul organism, prin ozonoterapie le putem scadea nivelul. Printr-un mecanism similar, scaderea glutationului duce la reducerea cantitatii de factor nuclear NFkB, ce are la randul sau ca efect inhibarea producerii de citokine si diminuarea inflamatiei.

Prin tratamentul cu ozon systemic urmarim reducerea puseelor bolii si incetinirea evolutiei procesului degenerativ. In multe situatii insa pacientii ajung la noi in faza avansata a bolii cand unele articulatii sunt afectate serios, fiind necesara aplicarea ozonului sub forma de infiltratii locale asupra acestor articulatii. In acest caz, trebuie sa luati in considerare faptul ca aceste proceduri presupun costuri suplimentare. In urma selectiei Pachetului de ameliorare in Poliartrita Reumatoida, la consultul din clinica veti putea suplimenta pachetul initial.

Balneofizioterapia are doar un rol de completare şi susţinere a tratamentului alopat si a celui cu ozon. Nu sunt recomandabile aplicaţiile generale de nămol, băi generale cu ape minerale, băi de soare, gimnastică cu eforturi mari. Procedurile locale de hidro-termo-terapie (cataplasme, comprese, prişniţe, fricţiuni) ameliorează circulaţia vasculară. Masajul şi gimnastica medicală asigură tonusul şi troficitatea musculară, precum şi supleţea articulară. Electroterapia este folosită pe scară largă pentru calmarea durerilor şi îmbunătăţirea tonusului muscular.

1.Costul unui program de Recuperare si ameliorare in Poliartrita Reumatoida este de 2000 lei/11 nopti si include:

 -consultul medical initial cu prescrierea conduitei terapeutice

-10 sedinte de ozonoterapie aplicata prin perfuzie ozonizata suprasaturata

-40 proceduri fiziokinetoterapeutice

-monitorizare TA in zilele de tratament.

2.Cost Cazare (loc in camera dubla categoria 3 stele):

 -880 lei/loc in camera dubla/11 nopti.

3.Cost Masa: 1000 ron

-Mesele -pensiune completa-meniu fix- intrare Luni cu pranz -iesire Vineri cu mic dejun. Regimuri disponibile: hepatic, hiposodat, diabet, normal.

Total cost pachet 11 nopti tratament/cazare/masa : 3880 ron/pacient.

Rezervarile se efectueaza Online si Telefonic si sunt confirmate prin plata avansului bancar in valoare de 1000 lei/pacient. Detalii puteti obtine telefonic la numerele: 0741039292, 0757571635, 0257313131